11.5.06

. Musaka

1,5 lilku
1,5 kg mletého masa – libovější vepřové
1 velká cibule
2-3 rajčata
60 ml oleje
60 ml bílého lehkého přírodního vína
125g strouhaného sýra eidam
sůl
pepř
olej na smažení
brambor 1kgplátky

omáčka
250 ml předvařeného mléka
2 pol. lž. másla
1 vrchovatá polévka mouky hladká
1 vajíčko
60 g strouhaného sýra
sůl Lilek nakrájíme na silnější plátky.
Z obou stran hodně osolíme a 1h necháme odpočívat.
Maso a cibuli mezitím osmažíme na oleji, přidáme víno a rozmačkaná rajčata /dobré oloupané + sůl + pepř/
Mícháme do varu.
Na malém plameni pod pokličkou vaříme 40 minut

Za tu hodinu baklažány opláchneme a osušíme utěrkou
Na pánvi rozpálíme olej a po obou stranách do zlatova usmažíme.
Připravme zapékací misku, kterou vymažeme a na dno dáme polovinu lilku, posypeme ½ strouhaného sýra, přidáme maso, pokryeme zbytkem lilku a na horní vrstvu dáme sýr.


postup
Máslo rozpustíme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Přidáme mléko, mícháme, vysypme strouhaný sýr, osolíme a pomalu za míchání přidáme ušlehané vejce.
Vložíme do středně rozehřáté trouby a pečeme cca 50 min.

Je možné do pokrmu přidat i brambory, které nakrájíme na plátky/

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: . Musaka