10.3.06

sladka treska

1kg tresky
0,1 l oleje
3 lžíce rozinek
1 lžíce nakrájeného celeru 1lžíce oregana
3 lžíce strouhaného parmezánu
100g strouhanky
1 stroužek česneku
1 lžíce nadrobno usekané petrželové natě
3 – 4 středně velké brambory oloupané a nakrájené na plátky asi 1 cm silné
0,1 l vody
pepř Do pekáče nalijeme polovinu oleje a vložíme do něj rybu nakrájenou na plátky. Smícháme rozinky, celer, oregano, sýr,3/4 dávky strouhanky , nadrobno nakrájený česnek a petrželku.Polovinu této směsi nasypeme na rybu, poklademe vrstvou brambor,na ně opět navrstvíme rybu, a tak střídáme vrstvy , až všechny přísady spotřebujeme. Navrch nasypeme zbytek strouhanky. Podlijeme vodou a přidáme zbytek oleje.Opepříme a pečeme ve středně horké troubě, až jsou brambory měkké asi 30 minut a podáváme ihned.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: sladka treska