14.3.06

nouzovka

kousek sádla
2 větší cibule
4-5 velkých syrových brambor
3 špekáčky
1 konzerva fazolí v tomatě
sůl
kmín
pepř
sladká paprika
1 šlehačka nebo kysaná smetana
trocha mouky Na kousek sádla nebo jiného omastku dáme do kastrolu osmažit do růžova cibule, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, podlijeme vodou a vaříme do poloměkka. Vložíme na kostky nakrájené špekáčky nebo uzenky, osolíme, přesypeme kmín, pepř, sladkou papriku a ještě povaříme. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme konzervu fazolí v tomatě a necháme povařit doměkka. Ve šlehačce nebo kysané smetaně rozkvedláme trochu mouky a polévku zavaříme. Podáváme s chlebem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: nouzovka