Flan, Vepřové plátky na sezamu
1 konzerva tatra mléka4 vajíčka
5 lž hnědého cukru Mléko rozšleháme s vodou a vejci. Z cukru připravíme karamel a na něj nalijeme směs z mléka a vajec. Celé postavíme do hrnce s vařící vodou a asi 1 hod. zaváříme. V papiňáku asi 20 min. Vzniklý pudink krájíme, necháme vychladit a podáváme.
4 vepřové plátky
sojová omáčka
víno bílé (saké, mirin)
hořčice plnotučná
sezamové semínko
cibule
rýže
sezamový olej Plátky osmahneme, aby se zatáhly. Pomažeme hořčicí, vložíme zpět do pánve, zalijeme sojovou omáčkou s vínem a podusíme. Mezitím upražíme sezam a rozdrtíme ho v hmoždíři a přidáme do pánve, kde se dusí plátky a ještě chvíli dusíme do měkka. Podáváme s rýží posypané syrovou cibulí, kterou zakápneme sezamovým olejem.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home