21.1.06

jahelnik

0.8 kg jahel
1.2 vody
25 dkg mražené nebo čerstvé zeleniny (mrkev, hrášek,…)
20 dkg eidamu
10 dkg ovesných vloček
10 dkg Balkánského sýra
oregáno
sůl
1 dcl oleje
2x bílý jogurt nebo kysaná smetana
dle sezóny – hrstku lichořeřišnice, kopru, apod.

Jáhly propláchneme a uvaříme. Pak přidáme mraženou zeleninu, ovesné vločky, nastrouhaný eidam, balkánský sýr, oregano, sůl a olej. Vše promícháme v homogenní hmotu, na plechu zapékáme ve vrstvě 2 cm přibližně 20-30 minut.

Příloha:
zelenina (čerstvá nebo mražená; může být lehce povařená) a jogurtový dresing

Dresing:
Bílý jogurt nebo kysanou smetanu
smícháme dle sezóny se sekanou lichořeřišnicí nebo koprem nebo sušeným kořením, osolíme. Dobře promícháme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: jahelnik