jahelnik
0.8 kg jahel1.2 vody
25 dkg mražené nebo čerstvé zeleniny (mrkev, hrášek,…)
20 dkg eidamu
10 dkg ovesných vloček
10 dkg Balkánského sýra
oregáno
sůl
1 dcl oleje
2x bílý jogurt nebo kysaná smetana
dle sezóny – hrstku lichořeřišnice, kopru, apod.
Jáhly propláchneme a uvaříme. Pak přidáme mraženou zeleninu, ovesné vločky, nastrouhaný eidam, balkánský sýr, oregano, sůl a olej. Vše promícháme v homogenní hmotu, na plechu zapékáme ve vrstvě 2 cm přibližně 20-30 minut.
Příloha:
zelenina (čerstvá nebo mražená; může být lehce povařená) a jogurtový dresing
Dresing:
Bílý jogurt nebo kysanou smetanu
smícháme dle sezóny se sekanou lichořeřišnicí nebo koprem nebo sušeným kořením, osolíme. Dobře promícháme.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home