6.10.05

Nem-Nem

vepřová kýta 1/2 kg
čtvercový tenký rýžový papír
skleněné rýžové nudle
černé sušené houby Jidášovo ucho (hrst)
100 g hlávkováho bílého zelí
3 střední cibule
chilli omáčka nejépe thajská Shiracha
sojová omáčka
Glutasol
sůl
kmín
vejce
pivo
Pozn. suroviny jsou k dostání i v některých hypermarketech, rýžový papír a Shiraka u vietnamců.

Postup přípravy
1 Nejdříve namočíme houby na 1/2 hod. do teplé vody, až zvětší 3x svůj objem a jsou měkké.
2 Maso pomeleme, cibuli nakrájíme na jemno, skleňené nudle namočíme a pokrájíme na kousky, zelí pokrájíme na jemno, měkké houby pokrájíme na jemné nudličky - střed odstraníme, všechno dokonale smícháme přidáme ostatní ingredience opět promícháme a necháme odpočinout.
3 Z masa vytvarujeme asi 8 cm dlouhé válečky, něco jak čevabčiči (bude jich hodně). Na čistou kuchyňskou linku položíme rýžový papír. Pozor! je křehký, nesmí se zlomit! Do nádoby rozprašovače vlijeme pivo z vodou 1:1 asi 2dcl.
4 Papír postříkame pivem,až změkne.Položíme na něj váleček a zabalíme jak miminko, důkladně konce přehneme.
5 Do rozpálené fritézy opatrně dáváme obalováné závitky a usmažíme do zlatova.
6 Závitky podáváme s jasmínovou voňavou rýži. Spávně usmažený závitek musí křupat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Nem-Nem