26.9.05

100 g - mrkve
3 - jablka
2 lžíce - oleje
200 g - červených fazolí kidney ( steril. )
3 - cibule
1 - bobkový list
500 ml - zeleninového vývaru ( z kostky )
70 g - rajčatového protlaku
1 lžíce - středně ostré hořčice
2 lžíce - červeného vinného octa
sůl
černý pepř
mrkev a jablka oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka, jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jadřinec a dužinu rozkrájíme na plátky. Na 1 lžíci rozehřátého oleje je asi 5 minut opékáme. Fazole scedíme přes síto, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 180 stupňů
cibuli a česnek oloupeme a drobně pokrájíme. Spolu s bobkovým listem necháme zesklovatět na rozehřátém zbylém oleji. Přidáme fazole a vývar a uvedeme do varu. Vmícháme rajčatový protlak a okořeníme hořčicí a octem
k fazolím přidáme dušenou mrkev a jablka, osolíme a opepříme. Přeložíme do ohnivzdorné mísy a přikryté alobalem pečeme asi 30 minut

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty