30.9.05

fazole s bazalkou

Ingredience: 2 hrnky červených fazolí, 2-3 cibule, sůl, bazalka, pepř, česnek, olivový olej, kečup, uzenina - párek, klobása nebo uzené maso
Postup přípravy: Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slejeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou. Mezitím osmahneme na oleji cibuli, na kolečka párek či jinou uzeninu nebo maso, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilejeme kečup a dochutíme česnekem. Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: fazole s bazalkou