28.9.05

500 g fazolových lusků,
60 g másla,
30 g hladké mouky,
2 lžíce oleje, 1 velká cibule,
1 kelímek zakysané smetany,
bílý pepř,
cukr,
ocet,
sůl
(1,5 l hovězí polévky z 500 g hovězího masa a příslušných přísad)
Z masa, kořenové zeleniny, cibule a koření uvaříme nejlépe v hrnci pana Papina kvalitní hovězí polévku. Po vychlazení uvařené libové hovězí maso nakrájíme na malé kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Fazolky omyjeme a konce odkrojíme, odstraníme tuhé vlásky a pokrájíme šikmo na 3 cm kousky. Na rozehřátém oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, osolíme, opepříme a podlijeme trochou hovězí polévky. Asi deci polévky si necháme na rozředění jíšky, kterou dobře prošleháme a přidáme k poloměkkým fazolkám. Na mírném ohni ještě 20 minut povaříme. Přidáme kostky vařeného masa, zalejeme zakysanou smetanou, promícháme a dochutíme cukrem, octem a solí. Vše ještě krátce prohřejeme. Směs rozdělíme na talíře a podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty