2.10.05

Guláš z daňčího masa

1 kg daňčí plece bez kosti, 70 g rostlinného tuku, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 3 rajčata, 50 g hladké mouky, sůl, majoránka, sladká paprika, pepř.

Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na celé dávce tuku dozlatova. Zamícháme mletou papriku, zalijeme trochou vařící vody, přidáme očištěné a na kostky nakrájené maso, pepř, majoránku, sůl, krájená rajčata a třený česnek. Zamícháme a dusíme přikryté pokličkou. Když je maso napolo dušené, necháme šťávu vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou a zalijeme vodou tolik, aby byla řídká. Dusíme doměkka, potom maso vyjmeme a šťávu vydusíme do zhoustnutí. Nakonec přecedíme přes jemný cedník na dušené maso a podáváme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Guláš z daňčího masa