5.10.05

JABLKA V ŽUPANU

* menší jablka výrazné chuti
* listové těsto
* zavařenina
* vejce
* oříšky
* cukr s vanilkou
- chceme-li připravit rychlé pohoštění a máme málo času, můžeme udělat jablka v županu - menší jablka oloupeme, opatrně vykrojíme jadřinec, který vyplníme zavařeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou )
- z těsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na čtverce a do každého položíme jablko. Cípy křížem dobře spojíme, aby se při pečení nerozevřely a potřeme vejcem. Můžeme ještě posypat rozstrouhanými oříšky
- nejdřív pečeme v teplejší troubě, potom dopékáme v mírnější, aby se jablka dobře propekla a nezůstala tvrdá
- hned po upečení posypeme moučkovým cukrem s vanilkou. K úpravě jsou vhodná jablka výrazné, mírně nakyslé chuti

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: JABLKA V ŽUPANU