20.9.05

Cavatappi

4 šalotky, 1 mrkev, 1 celerový řapík, 80 ml olivového oleje, 400 g mletého hovězího masa, sušený rozmarýn, tymián a majoránka, 125 ml červeného vína, 100 ml masového vývaru, 400 g cavatappi (spirálek), 80 g strouhaného tvrdého sýra
Postup:
Cibuli oloupeme. Mrkev a celer očistíme a omyjeme. Vše nastrouháme nebo najemno nasekáme. Dusíme zhruba 5 minut na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a opékáme, až se drolí. Poté přidáme bylinky. Podlijeme červeným vínem a dusíme zhruba 25 minut na mírném ohni. Postupně podléváme vývarem. Omáčku ochutíme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a okapané podáváme s omáčkou. Posypeme strouhaným sýrem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Cavatappi