18.9.05

hrachová jachnija

Ingredience: 500 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 2 cibule, 2 rajčata nebo 2 lžíce protlaku, hladká mouka do zásmažky, olej, sůl, mletá paprika, petržel
Postup přípravy: Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (já dávám 3 vrchovaté lžičky mouky na 2 l vody, musí to mít trochu hustší konzistenci, jako krémová polévka). Přidáme hrášek, povaříme a až je skoro hotový, dodáme rajčátka nakrájená na jemno. Před podáváním můžeme přidat petrželku. Jachnija se vždy u nás jí s čerstvým chlebem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: hrachová jachnija