20.9.05

450 g - mraženého listového těsta
200 g - cukru
20 g - másla
2 - 3 - jablka
špetka mleté skořice
pánev a průměru 28 cm
velký plochý podnos
ohřáté dezertní talíře
rozmrazíme listové těsto. Na dno pánve nasypeme zhruba 0,5 cm silnou vrstvu cukru a posypeme mletou skořicí. Na povrch rozložíme vločky másla
jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince. Po té dužinu nakrájíme na tenké dílky a hustě poskládáme do pánve s cukrem
z těsta utvoříme čtverec a tence vyválíme. Pánev postavíme na středně rozehřátou plotýnku
jakmile cukr počíná lehce hnědnout, přiložíme na jablka plát listového těsta a přečnívající okraje rychle odkrojíme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou
pánev zasuneme do trouby předehřáté na 220 stupňů a jablečný koláč pečeme zhruba 12 minut

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty