14.9.05

Krůtí pečeně s nádivkou

Nádivka: Olivy necháme okapat a pak je společně s česnekem najemno nastrouháme, rozmarýn nasekáme. Jemně nakrájenou naťovou cibulku smícháme s olivami, rozmarýnem a vejcem a dochutíme pepřem.Pečeně: Krůtí prsa podélně čtyřikrát nakrojíme do hloubky zhruba 3cm a zářezy naplníme olivovou nádivkou. Cibule a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky.Zeleninu rozdělíme na maso a všechno pečeme v horké troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu.Po 25-30 minutách pečení podlijeme maso horkým vývarem z MAGGI Zlatého slepičího bujónu. Během pečení maso potíráme vzniklou šťávou, kterou můžeme dochutit MAGGI Harmonií chuti.
álivka: smícháme ocet balsamico, nakrájenou cibuli s česnekem, olej, trochu soli a pepřeŠpízy: Trochu oleje rozehřejeme na pánvi, na které orestujeme žampiony a kousky papriky. Dochutíme solí, pepřem a společně s rajčaty vmícháme do nálevu.
uketu očistíme a spolu s marinovanou zeleninou (žampiony, paprika) napícháme přibližně 24 špízů. Na velkou mísu upravíme pečeni a několik zeleninových špízů. Zbylé špízy urovnáme na hlubší podnos, přelijeme marinádou a vypečenou šťávou.
Smetanovo-sýrová omáčka: Ovčí sýr rozdrobíme a vyšleháme s kysanou smetanou. Přidáme tymián, zbylou cibuli s česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Omáčku dochutíme pepřem a přelijeme do misky.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Krůtí pečeně s nádivkou