6.9.05

Kuře francouzsky

1 kuře nebo kuřecí čtvrtky 4 ks
česnek asi 8 větších stroužků, kdo má rád i více
125 g másla
sůl a pepř
paprika sladká

NOKY:
polohrubá mouka
prášek do pečiva
sklenka mléka
1 vejce
špetka soli
250 g strouhaného sýru
2 ks taveného smetanového sýru Apetitto

Postup přípravy
1 Kuře omyjeme, dáme na pánev. Přidíme na kostičky pokrájené máslo. Posolíme, opepříme, opaprikujeme a přidáme česnek. Dusíme do měkka, za občasného podlévání vodou, aby nám zbyla štáva na omaštění noků.
2 Noky: 1/2 kg polohrubé mouky, půl prášku do pečiva, mléko a vejce smícháme v misce, polévkovou lžící vykrajujeme noky a dáváme do vroucí vody. Jakmile vyplavou jsou hotové - asi 6 min.
3 Na uvařené noky dáme trochu změklého másla promastíme a nasypeme asi 250 g strouhaného sýra s taveným dohromady a promícháme.
4 Podáváme ihned teplé. Porce kuřete a noků na talíři polijeme štávou z kuřete.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kuře francouzsky