11.8.08

2. Kuřecí řízky obalované v kukuřičných lupínkách - Martin
Suroviny Postup
2 ks kuřecích prsou
50 g hladké mouky
4 vejce
200 g kukuřičných lupínku
100 g sezamových semínek
olej
sůl
Opečené brambory:
400 g brambor
1 cibule
Česneková omáčka:
50 ml bílého jogurtu
50 ml majonézy
4 stroužky česneku Z kuřecích prsou nakrájíme malé plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu z hladké mouky, vejce a drcených kukuřičných lupínků promíchaných se sezamovým semínkem, které nahradí strouhanku. Pak smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s opečenými bramborami s cibulkou a česnekovou majonézou, kterou připravíme smícháním jogurtu, majonézy a česneku.



Díl č. 130 Datum vysílání 10. 6. 2004
1. Rybí salát v broskvové misce - Hana
Suroviny Postup
500 g mořské štiky
250 ml bílého vína
50 g sterilované kukuřice
50 g vařeného celeru
50 g vařené mrkve
50 g vařené petržele
2 kyselá okurka
200 g ananasu
150 g bílého jogurtu
100 g tatarské omáčky
1 konzerva půlených broskví
sůl
pepř
ocet
veka Vodu s octem, vínem a kořením přivedeme do varu. Vložíme rybí maso a krátce povaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Uvařenou a vychladlou zeleninu také nakrájíme. Do tatarské omáčky přidáme bílý jogurt a promícháme s nakrájenou zeleninou, kukuřicí, kyselými okurkami a ananasem. Nakonec zlehka vmícháme rybí maso. Tímto salátem plníme půlky broskví, zdobíme a podáváme s opečenou vekou.

2. Rybí závitky se zeleninovou omáčkou - Martin
Suroviny Postup
4 filety mořské ryby
200 g lososa
6 plátků slaniny
1 paprika
4 rajčata
1 pórek
1 cibule
1 česnek
1 lž protlaku
400 g brambor
máslo
sůl
kmín Na osolené a opepřené filety položíme nejprve plátek slaniny, kousek lososa a srolujeme do závitku, který spíchneme a dáme péci. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme ji, na ni přidáme pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme nakrájenou papriku, pórek, oloupaná a nakrájená rajčata. Lehce podusíme. Pak přidáme protlak a prolisovaný česnek. Krátce povaříme a podáváme s rybím závitkem a s vařenými bramborami.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty