9.6.08

KUŘE PO CHALUPÁŘSKU

Potřebujeme: kuře, 50 g tuku, 1dl vody.
Marináda: 3 lžíce oleje a kečupu, lžíci citrónové šťávy, lžičku worcesteru, 1/2 lžičky mleté papriky a cukru, 2 stroužky česneku, sůl, pepř.
Do oleje přidáme kečup, rozšleháme, přidáme zbylé ingredience a vše dobře promícháme. Kuře naporcujeme na čtvrtky, potřeme marinádou, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a necháme v chladu půl dne odležet. V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme kuře i s marinádou, podlijeme vodou, přiklopíme a v mírně horké troubě pečeme za občasného přelévání šťávou a dolévání vody. Dopékáme odkryté.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: KUŘE PO CHALUPÁŘSKU