23.6.08

KUŘÁTKO Z FRANCIE NA SLANINĚ

Kuře
Mléko
Hladká mouka
10 plátků slaniny
1 feferonka
černý pepř
muškátový oříšek
libeček
sůl
brambory Kuře rozporcujeme na 8 porcí, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Osolíme a ostrouháme muškátový oříšek, zakryjeme fólií a namáčíme 10 až 12 hodin.
Potom jednotlivé kousky dáme na talíř, obalíme je v hladké mouce. 10 plátků slaniny vysmažíme do křupava a kousky kuřete osmažíme v tuku ze slaniny, kůžičkou dolů. Po osmažení uděláme omáčku. Do šťávy přidáme mouku a zalijeme trochou mléka z kuřat. Při vaření omáčky do ní přidáme feferonku, trochu černého pepře a dle chuti muškátový oříšek a ve finále trošku libečku. Upečené porce kuřete dáme na mísu, polijeme omáčkou a posypeme nakrájenou, osmaženou slaninou. Jako přílohu podáváme brambory. ( Může být i rýže, špagety nebo hranolky )

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: KUŘÁTKO Z FRANCIE NA SLANINĚ