19.4.08

BRAMBORY PEČENÉ PO TYROLSKU

Potřebujeme: 800 g brambor vařených ve slupce, 300 g studené vepřové pečeně, 100 g slaniny, 2 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžíce sekané petrželky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka, pečeni na nudličky, slaninu na malé kostičky, půlky cibule na tenké plátky. Olej až na 1/2 lžíce rozehřejeme na pánvi, opečeme na něm slaninu, přidáme cibuli a brambory a vše za častého míchání opékáme 15-20 min. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Na druhé pánvi opečeme na zbývajícím oleji maso, pak ho vmícháme do brambor. Na talířích sypeme petrželkou.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: BRAMBORY PEČENÉ PO TYROLSKU