15.5.08

Kuře pečené po maďarsku

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, 10 g mleté papriky, sekanou petrželku, 20 g oleje, 50 g slaniny, 200 g karotky, 200 g kedluben, 150 g veky, kousek másla.
Kuře opaprikujeme, osolíme a do břišní dutiny vložíme snítku petrželové nati. Prsíčka a stehýnka protáhneme proužky slaniny a pak kuře stáhneme provázkem. V pekáči rozškvaříme tuk z kuřete, na něj vložíme kuře prsíčky dolů a pečeme v troubě za občasného podlévání a obracení doměkka. Nakonec potřeme kuře máslem, aby dostalo pěkný lesk a zprudka je opečeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, podlijeme vývarem, dusíme doměkka. Veku nakrájíme na kostičky, promícháme se zeleninou, zakápneme máslem a podáváme ke kuřeti.

Labels:

1 Comments:

At 7:18 AM, Anonymous Anonymous said...

Po maďarsku? Kde jsou papriky a rajčata?

 

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kuře pečené po maďarsku