22.5.08

Kuře

KUŘE PO PROVENSÁLSKU
Potřebujeme: 1 kuře, sůl, pepř, 70 g oleje, 50 g rostlinného tuku, 2 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, 250 g rajčat, 50 g černých oliv, lžičku bazalky.
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách prudčeji opečeme. Porce přendáme na tukem vymazaný pekáček, podlijeme vínem, přidáme prolisovaný česnek, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata bez jader, olivy, bazalku a dusíme zvolna ve vyhřáté troubě doměkka. Podáváme s brambory, rýží či hranolky.
KUŘE PO CHALUPÁŘSKU
Potřebujeme: kuře, 50 g tuku, 1dl vody.
Marináda: 3 lžíce oleje a kečupu, lžíci citrónové šťávy, lžičku worcesteru, 1/2 lžičky mleté papriky a cukru, 2 stroužky česneku, sůl, pepř.
Do oleje přidáme kečup, rozšleháme, přidáme zbylé ingredience a vše dobře promícháme. Kuře naporcujeme na čtvrtky, potřeme marinádou, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a necháme v chladu půl dne odležet. V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme kuře i s marinádou, podlijeme vodou, přiklopíme a v mírně horké troubě pečeme za občasného přelévání šťávou a dolévání vody. Dopékáme odkryté.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kuře