13.3.08

Křupavý kotlet s ořechovou omáčkou

Křupavý kotlet s ořechovou omáčkou
Potraviny:
1kg vykostěných kotlet, 110ml oleje, 4 plátky toastového chleba, 1 vejce, 2
lžíce kremžské hořčice, 1 svazek zelené petrželky, 50g mletých lískových oříšků,
1 lžíce strouhaného sýra, sůl, mletý bílý pepř
Postup:
Maso opereme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Na pekáč nalijeme 3 lžíce oleje a
vložíme pečeni ( tučnější stranou nahoru ). V předehřáté troubě pečeme asi 30
minut. Mezitím si připravíme křupavou krustu. Z toastového chleba odřízneme
kůrku a střídku rozdrobíme. Hořčici utřeme s vejci a chlebem. Pečínku vyndáme z
trouby, odřízneme tučnou část a maso rovnoměrně pokryjeme hořčičnou hmotou,
kterou jemně rukama přitiskneme. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut dokud kůrka
nezezlátne. Mezitím opereme a najemno posekáme petrželku. Promícháme ji s oříšky
a sýrem a postupně přikapáváme olej. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky, které upravíme na mísu. Omáčku podáváme
zvlášť. Pečeně se podává jak teplá tak studená.
Příloha:
brambory, hranolky, krokety

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Křupavý kotlet s ořechovou omáčkou