25.3.08

Pikantní vepřová kýta na hořčici

Pikantní vepřová kýta na hořčici
Potraviny:
4 pláty kýty, 2 cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce plnotučné
hořčice, 1 lžička hořčičného semínka, 1/2 kostky masoxu, 4 kapky chilli koření,
1 lžička červeného pepře, sůl, listy hlávkového salátu, 4 ředkvičky, petrželová
nať
Postup:
Očištěné maso lehce naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou, na rozehřátém
oleji po obou stranách opečeme a vyndáme z kastrolu. Větší cibule oloupeme,
nakrájíme na malé kousky a na oleji osmahneme dorůžova. Na připravenou osmaženou
cibuli vložíme opečenou kýtu, podlijeme čtvrt litrem teplé vody, přidáme masox,
plnotučnou hořčici, hořčičná semínka a dusíme doměkka za občasného obracení
masa. Podle potřeby můžeme ještě během dušení přidat trochu vody. Nakonec maso
vyjmeme, šťávu dochutíme červeným pepřem, chilli kořením a solí. Kýtu necháme
trochu vystydnout, aby se nám lépe krájela na plátky. Ty pak rozdělíme na
nahřáté talíře. Plátky přelijeme šťávou a ozdobíme lístky salátu, ředkvičkami a
petrželkou.
Příloha:
hranolky, krokety, opečené brambory, bramborová kaše

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Pikantní vepřová kýta na hořčici