11.3.08

Vepřové na mléce a Vepřové na protlaku

Vepřové na mléce
Potraviny:
1kg masa nakrájené na plátky, 1 l mléka, 1-2 hlavičky česneku, špetka
strouhaného muškátového oříšku, pepř, sůl
Postup:
Maso naložíme do uvedených ingrediencí a necháme přes noc uležet v lednici.
Druhý den maso v mléce nejprve povaříme a pak pečeme zvolna v předehřáté troubě
až bude měkké.
Příloha:
těstoviny

Vepřové na protlaku
Potraviny:
vepřové maso nakrájené na kostičky, cibule, rajský protlak, mouka, sůl
Postup:
Vepřové maso osolíme. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme maso a osmahneme. Pak
přidáme rajský protlak, zalijeme vodou a přivedeme do varu. Kastrol přikryjeme
pokličkou a dáme do rozehřáté trouby, kde vše pečeme doměkka. Nakonec mírně
zahustíme moukou. Šťávy by mělo být dost a neměla by být moc hustá.
Příloha:
bramborová kaše

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Vepřové na mléce a Vepřové na protlaku