7.10.07

ZAPÉKANÉ BRAMBORY S KVĚTÁKEM

Potřebujeme: 800 g květáku, 500 g brambor, sůl, cibuli, 4 lžíce másla, lžíci hladké mouky, 250 ml smetany, 250 ml zeleninového vývaru, svazek petrželky, pepř, muškátový oříšek, 200 g dušené šunky, 100 g strouhané goudy, tuk na vymaštění zapékací mísy.
Květák rozebraný na růžičky a brambory nakrájené na plátky předvaříme v osolené vodě 5 min., necháme okapat. Na lžíci másla zpěníme nadrobno nasekanou cibuli. Poprášíme ji moukou a za stálého míchání přilijeme smetanu a zeleninový vývar. Omáčku vaříme do zahoustnutí. Petrželku nadrobno nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Do vymaštěné mísy skládáme po vrstvách brambory a květák. Zalijeme omáčkou a navrch rozdělíme nakrájenou šunku. Posypeme sýrem a přidáme máslo ve vločkách. Zapékáme 30 minut.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: ZAPÉKANÉ BRAMBORY S KVĚTÁKEM