29.9.07

Vepřové medailonky

Potraviny:
400g vepřové panenky, 2 lžíce strouhaného sýra, 2 lžíce drobně nakrájené šunky,
sůl, pepř, 1/2 šálku vývaru, hladká mouka, olej
Postup:
Vepřovou panenku nakrájíme na asi centimetr silné plátky, lehce je naklepeme,
osolíme, opepříme, jemně zaprášíme moukou. Z obou stran opečeme v pánvi na
rozpáleném tuku a vyjmeme na talíř. Ve šťávě krátce prohřejeme krájenou šunku a
děrovanou naběračkou vyjmeme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou a
zředíme vývarem. Rozdělíme medailonky na talíře, posypeme šunkou a strouhaným
sýrem a přelijeme šťávou.
Příloha:
brambory, hranolky, krokety, rýže, zeleninový salát

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Vepřové medailonky