BRAMBORY S FAZOLEMI
Potřebujeme: 800 g brambor, 500 g červených sterilovaných fazolí, 2 červené feferonky, 4 rajčata, 3 cibule, stroužek česneku, saturejku, bazalku, lžíci másla, 2 lžíce mouky, 500 ml zeleninového vývaru, 500 g jogurtu, 500 g bylinkové soli, pepř, lžičku kmínu, 200 g strouhaného ementálu.Brambory nakrájíme na plátky a 3 min. povaříme. Omyté fazole necháme okapat. Feferonky a rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek, bylinky jemně posekáme. Na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme mouku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, přidáme pokrájené feferonky a omáčku za stálého míchání 4-5min. povaříme. Stáhneme z plotny, vmícháme jogurt a 2/3 směsi bylinek. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Brambory a fazole naplníme do formy, zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme asi 30 min. v troubě při 300°C.
Labels: brambory, vegetarian
0 Comments:
Post a Comment
<< Home