14.8.07

ZAPEČENÉ BRAMBORY S MRKVÍ

Potřebujeme: 750 g brambor, 400 g mrkve, stroužek česneku, 3 lžíce másla, sůl, pepř, 300 ml smetany, 200 g strouhaného ementálu, 1/2 svazku pórkových cibulek.
Brambory a mrkev nastrouháme na plátky silné asi 3 mm. Rozpůleným česnekem vytřeme zapékací formu a poté ji vymažeme lžící másla. Brambory a mrkev poklademe ve vrstvách do formy. Každou vrstvu osolíme a opepříme, podlijeme smetanou a posypeme sýrem. Nakonec přidáme plátky zbylého másla. Pokrm ohříváme na sporáku, dokud se smetana nezačne vařit, poté jej zapékáme 50 až 60 min. při 160°C. Pórkové cibulky nakrájíme na tenká kolečka, kterými posypeme pokrm těsně před podáváním.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: ZAPEČENÉ BRAMBORY S MRKVÍ