10.8.07

Kuře na divoko

1 větší kuře, 2 cibule, 100g slaniny, 1 stroužek česneku, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření,
větší špetka pepře, tuk, 1 lžička hladké mouky.
Očištěné kuře osolíme, do břišní dutiny vložíme 1 rozkrojenou cibuli, stroužek česneku a plátek slaniny. V pekáčku rozehřejeme tuk,
osmahneme na něm druhou rozkrájenou cibuli a rozškvaříme zbylou, na kostičky nakrájenou slaninu. Vložíme kuře, podlijeme trochou
vody nebo vína, přidáme koření a pečeme za občasného přelití, podlití a obracení doměkka. Kuře vyjmeme a naporcujeme.
Šťávu po pečení zahustíme trochou hladké mouky a povaříme. Koření vyndáme a šťávou přeléváme porce masa.
Podáváme s rýží a salátem.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kuře na divoko