12.8.07

Kuře na hrášku

2 porce kuřecích prsíček, troje drůbeží játra, 100g šunky, 6 žampionů, 1 cibule, 1 červená paprika, konzerva sterilovaného hrášku,
olej, sůl, pepř (nebo koření na kuře), petrželová nať.
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s rozkrájenou cibulkou. Po chvíli přidáme na kousky nakrájená
drůbeží játra, na proužky nakrájenou šunku a na plátky nakrájené žampiony. Opékáme asi 5 minut, pak podlijeme trochou
vody a krátce udusíme. Hrášek vyjmeme z konzervy, propláchneme pod tekoucí vodou a po okapání vsypeme k udušené směsi.
Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a ještě chvíli dusíme. Nakonec můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchanou v troše vody a krátce povařit. Není to však nutné. maso podáváme s dušenou rýží nebo se smaženými hranolky, obložené na proužky nakrájenou červenou paprikou.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kuře na hrášku