10.8.07

Kuře a la husa

1 větší kuře, sůl, drcený kmín, 4 menší kyselejší jablka, 1/2 l černého piva, 1 lžíce sádla(nebo másla).
Očištěné kuře osolíme, posypeme drceným kmínem uvnitř i na povrchu a do břišní dutiny vložíme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájená na čtvrtky. Připravené kuře vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 30 minut. Pak je potřeme sádlem nebo
máslem, podlijeme pivem a pečeme asi hodinu, až je kuře měkké a červené. Občas ho obrátíme a přelijeme výpekem. Upečené kuře
vyjmeme, naporcujeme, šťávu slijeme a podáváme s dušeným hlávkovým zelím a houskovým knedlíkem. Kuře přelijeme výpekem, který jsme ještě před použitím povařili. Jablka, která se společně s kuřetem pekla, položíme na zelí.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kuře a la husa