ZAPEČENÉ BRAMBORY S OKOUNEM
Potřebujeme: 750 g brambor, sůl, 2 lžíce másla, 3 lžíce mouky, 250 g mléka, 250 ml zeleninového vývaru, 5 lžic hořčice, pepř, muškátový oříšek, 800 g kapusty, 750 g filé z mořského okouna, 4 lžíce citrónové šťávy, 100 g slaniny.Neoloupané brambory uvaříme. Rozpustíme máslo, osmahneme mouku, za míchání zalijeme mlékem a vývarem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a přidáme hořčici a strouhaný muškát. Kapustu rozebereme na listy a 5 min. povaříme. Filé pokapeme citronem, osolíme a nakrájíme na kousky. Brambory nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky. Kapustu, filé a brambory střídavě vrstvíme do vymaštěné formy. Zalijeme omáčkou, posypeme slaninou. Zapékáme v troubě asi 20 min.
1 Comments:
Thank you for being yoou
Post a Comment
<< Home