6.8.07

TELECÍ KARBANÁTKY S RAJSKOU OMÁČKOU

Potřebujeme: 500 g mletého telecího masa, 75 g anglické slaniny, 100 g řapíkatého celeru, 100 g mrkve, konzervu loupaných rajčat, 4 lžíce olivového oleje, 200 g šalotky, 4 stroužky česneku, 80 g kaparů, sůl, pepř, petrželku, 4 sardelová filátka, 75 g strouhanky. Slaninu nakrájíme na nudličky, mrkev a celer nadrobno, rajčata nahrubo, šalotku na drobné kostičky. Slaninu opečeme na oleji. Polovinu šalotky, 2 prolisované stroužky česneku, mrkev, celer a rajčata podusíme na oleji. Přidáme šťávu z rajčat a kapary, ochutíme solí, pepřem a 30 minut vaříme na mírném ohni. Petrželku a sardele jemně nasekáme. Maso s vejcem, zbytkem šalotky, strouhankou, petrželkou a sardelemi vypracujeme do hladké hmoty, přitom ochutíme solí a pepřem. Z masové hmoty vytvarujeme 16 malých karbanátků, opékáme je v rozpáleném oleji po obou stranách po 5 min. dozlatova. Podáváme zalité rajskou omáčkou.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: TELECÍ KARBANÁTKY S RAJSKOU OMÁČKOU