24.7.07

Krůtí prsa na víně

1větší krůtí prsa, 1/8 másla, 1 cibule, sklenka bílého vína, lžička hladké mouky, sůl, grilovací koření.
Bylinkové máslo: 2 lžíce másla, 1 malá cibulka, petrželová nať, sůl.
Dvě lžíce másla rozmícháme se špetkou soli, vmícháme velmi jemně nakrájenou cibulku a petrželku.Bylinkové máslo můžeme dochutit několika kapkami citronu a worcesterské omáčky. Směs vložíme do alobalu a vytvarujeme váleček, který zmrazíme. Pak z něj nakrájíme
špalíčky, protkneme jimi krůtí prsa, osolíme je a lehce poprášíme grilovacím kořením. Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno
nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso a osmahneme ze všech stran. Pozor, aby se máslo nepřepalovalo. Poté podlijeme vínem s trochou vody a za občasného přelití a podlití upečeme v troubě dočervena. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, výpek zaprášíme
moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Maso přelité šťávou podáváme s vařenými brambory.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Krůtí prsa na víně