23.6.07

JEMNÁ ROŠTĚNKA

Potřebujeme: 4 roštěnky, 2 lžíce plnotučné hořčice, zelenou petrželku, pepř, sůl, lžíci sherry (není nutné), 180 g strouhaného křenu, máslo, křen.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Sherry zamícháme do hořčice, křen nastrouháme. Roštěnky potřeme hořčicí, posypeme petrželkou a potřenou stranou dáme do křenu. Na větší pánvi rozpustíme máslo, ve kterém maso osmažíme. Nejprve obalenou stranu 2-3 min. a pak 4-5 min. druhou stranu. Maso musí být na povrchu křupavé a uvnitř lehce růžové. Okapané maso dáme na talíř, posypeme křenem a podáváme s opečenými brambory.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: JEMNÁ ROŠTĚNKA