25.2.07

Doubické kuře

Suroviny Postup
Celé kuře
250 g másla
4 – 6 brambor (předem uvařené ve slupce)
1 velká cibule (3-4 malé)
celá palička česneku
100 g slaniny (v celku)
prevensálské koření
bobkový list
nové koření
½ l vývaru (bujón)
½ hub: hlíva ústřičná nebo žampiony nebo sušené houby
hladká mouka
sůl Rozporcované kuře osolíme a potřeme česnekem, na slanině zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme kuře, nakrájené houby, posypeme provensálským kořením, zalijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě. Do uvařených brambor uděláme otvory, které naplníme na kostičky nakrájenou slaninou, brambory vložíme do pekáče ke kuřeti a společně dopečeme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Doubické kuře