2.11.06

Květák s bramborami v jogurtu

Suroviny Postup
střední květák
5 pol.lžíce oleje
2 čaj.lžičky kmínu
1-2 drcené chilli
2 čaj.lžičky mletého koriandru
1 čaj.lžičky kurkumy
½ čaj.lžičky asafoltidy
4 střední brambory
4 pol.lžíce vody
1 ½ čaj.lžičky soli
250 g čistého jogurtu
¾ čaj.lžičky garam masaly
2 rajčata
citron
rýže Květák rozdělíme na růžičky . Do rozehřátého tuku přidáme kmín, drcené chilli a restujeme dokud kmín nemá zlatohnědou barvu. Přidáme další koření a kostky z brambor. Restujeme dokud se neobjeví hnědé skvrny. Pak vmícháme květák a za stálého míchání smažíme asi 3 min. Potom přilijeme vodu, osolíme a dusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme jogurt a povaříme až omáčka zhoustne. Posypeme garam masalou a jemně promícháme. Zdobíme citronem a rajčetem.
Příloha – bílá rýže s černou hořčicí
hořč.semínko opražíme na oleji, až začne pukat, a pak promícháme s vařenou rýží.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Květák s bramborami v jogurtu