22.10.06

Cibulačka

Suroviny Postup
5 větších cibulí
1 polévková lžíce oleje
2 polévkové lžíce másla
sůl
pepř
2 – 3 polévkové lžíce hladké mouky tmavší
2 polévkové kostky zeleninového bujónu
500 ml mléka
250 g tvrdého sýra
toustový chléb Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji zesklovatíme. Posolíme a opepříme. Přidáme máslo, a když se rozpustí, zasypeme moukou a lehce opražíme. Vše zalijeme půl litrem studené vody, dobře rozmícháme a na mírném plameni vaříme až do změknutí cibule. Jakmile voda přijde k varu, přidáme bujónové kostky. V případě, že je polévka velmi hustá, zředíme ji vařící vodou.
Mléko přivedeme téměř k varu a přilijeme do hotové cibulové polévky.
Toustový chléb opečeme, sýr nastrouháme. Do misek nalijeme vařící polévku, přidáme trochu strouhaného sýra, na hladinu položíme toust zasypaný opepřeným sýrem a krátce zapečeme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Cibulačka