29.10.06

Mandlové kuře

Suroviny Postup
2 kuřecí prsa
3 papriky – zelená, žlutá, červená
pórek
česnek
100 g oloupaných mandlí
sójová omáčka
worchester
½ hlávky zelí
jidášovy uši
škrobová moučka
rýže Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a naložíme je do sójové omáčky a worchestru. Přimícháme škrobovou moučku a necháme odstát.
Pórek nakrájený na kolečka uvaříme. Košťály ze zelí nakrájené na kousky vaříme do doby, než jsou skleněné a přitom křupavé. Jidášovy uši dáme rozmočit do vlažné vody. Papriky a nakrájíme na kousky a česnek na plátky. Mandle osmahneme na oleji až zezlátnou. Pak zeleninu, mandle, česnek a jidášovy uši dáme do jedné mísy a promícháme.
Do rozpáleného oleje nasypeme již připravené a odleželé kousky kuřete a necháme asi 4 minuty restovat. Když je kuře hotové, přidáme směs zeleniny a promícháme. Dochutíme sójovou omáčkou, worchestrem, chilli a podáváme s vařenou rýží.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Mandlové kuře