18.10.06

Srbská musaka

Suroviny Postup
500 g hrubě umletého vepřového masa
větší květák
sůl
pepř
strouhanka
250 ml smetany
1 vejce
cibule
olej Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okořeněné maso a opečeme do růžova. Potom maso podlijeme vodou a podusíme. Přidáme 2 lžíce strouhanky, promícháme a za občasného podlévání dusíme. Ve slané vodě uvaříme květák a když vychladne rozebereme jej na menší růžičky. Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací misky rozložíme polovinu květáku, na něj navršíme podušené maso a zakryjeme druhou polovinou květáku. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před koncem zalijeme smetanou s rozšlehaným vejce a ještě krátce zapečeme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Srbská musaka