13.11.06

Kuřecí prsa v portském opojení

Suroviny Postup
2 páry kuřecích prsou
200 ml portského vína /sladké červené /
škrobová moučka sojová omáčka
palice česneku
pepř
sladká paprika
tymián
sůl
Příloha:
2 velké brambory
6 plátků slaniny
100 g nivy
50 g másla
zelenina na ozdobu
asi deset kuliček červeného hroznového vína
olej na smažení Den předem si naložíme nakrájená kuřecí prsíčka do marinády připravené ze sojové omáčky, jednoho stroužku rozdrceného česneku, špetky soli, škrobové moučky a portského vína.
Příloha:
z velké brambory odkrojíme vršek a vydlabeme střed, do kterého vložíme plátek slaniny a kolem napěchujeme nivu utřenou s česnekem. Jedním plátkem slaniny omotáme bramboru kolem dokola, zabalíme do alobalu, který předem vymažeme máslem. Dáme do trouby a po deseti minutách otevřeme alobal, na vrch přidáme kolečka cibule a kuličku hroznového vína a necháme dopéct dalších deset minut.
Během těchto deseti minut rozpálíme olej a ve chvíli, kdy je dostatečně horký vložíme marinovaná prsa a zprudka orestujeme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kuřecí prsa v portském opojení