10.9.06

Francouzské brambory trochu jinak

Suroviny Postup
3 tenké plátky slaniny
4-5 velkých brambor
1 větší cibuli
1-2 stroužky česneku
150 g měkkého salámu
50 g tvrdého sýru na strouhání
1 vejce
mléko
sůl
pepř
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na tenčí hranolky.
V hlubší pánvi orestujeme slaninu a na ní klademe vrstvy brambor, nakrájeného(nebo nastrouhaného) salámu, nakrájenou cibulku, osolíme a opepříme. Toto opakujeme, dokud máme suroviny a dokud není pánev skoro plná. Poslední vrstva musí být brambory. Stáhneme oheň a necháme tak 15 minut péct bez pokličky. Pak přidáme drobně nasekaný česnek a pečeme dalších 15 minut, ale už můžeme promíchávat(může se přidat i na síle ohně,aby se brambory trochu připalovaly)
Na závěr, když jsou brambory skoro měkké, zalijeme rozmíchaným vajíčkem v mléce a posypeme nastrouhaným sýrem. Vypneme oheň(ale necháme na plotně) zakryjeme a necháme roztavit sýr. Asi za 10min. můžeme podávat s kyselou okurkou, hlávkovým nebo jiným salátem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Francouzské brambory trochu jinak