17.4.06

Hovězí po Burgundsku

50 dkg hovězího
20 dkg anglické slaniny
1 mrkev
3 vetší cibule
10 dkg žampionů
1 protlak
5 stroužků česneků
1/2 l červeného vina
tymián, sůl, černý pepř,
olej
houskový knedlík nebo rýže
Zadní hovězí nakrájíme na kostky, osolíme opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji.Maso vyndáme a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou také orestujeme.Přidáme nakrájenou cibuli a jednu nastrouhanou mrkev.Poté zarestujeme rajský protlak a pokrájený česnek.Přidáme maso, tymián a zalijeme červeným vínem.Dusíme do změknutí, nejlépe v tlakovém hrnci.Před koncem přidáme na plátky pokrájené žampiony.Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Hovězí po Burgundsku