15.1.06

Pstruh

1 pstruh, sůl, bílý pepř, drcený kmín, 1 kysaná smetana, mléko, olej, 100g másla, 300g hub, 2 vejce, citrón, vývar.

Šťouchané brambory
250g vařených brambor, 200g slaniny, 230g cibule, olej, sůl, pepř mletý, čerstvá petrželka nebo pažitka.
Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme a naložíme do kyselé smetany, kterou jsme si trochu rozředili mlékem. Necháme ho marinovat alespoň 24 hodin. Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby. Když je pstruh skoro pečený, orestujeme si na másle houby, lehce je osolíme a okmínujeme.
Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby a zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Necháme srazit na omeletu, při podávání pstruha touto omeletou překrýváme. Zdobíme citrónem.

Šťouchané brambory
Na pánvi orestujeme najemno nekrájenou cibulku spolu se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené brambory a společně orestujeme, osolíme, opepříme a rozšťoucháme přímo na pánvi. Necháme ještě chvilku orestovat a při podávání zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Pstruh