13.1.06

Pečené uzené maso

200g vařeného uzeného boku, 100g slaniny, 670g veky, 200g hrubé mouky, sůl, mletý pepř, 3 vejce, mléko, 100g sádla, 0,5kg cibule, 300g kyselého zelí, 200g škvarků, 200g sádla,

Uzené maso
1,5kg uzené krkovice, česnek, půl celeru, petržel, mrkev, 2 cibule, kmín, pepř, sádlo.

Veku nakrájíme na kostky a necháme alespoň jeden den proschnout. Na sádle orestujeme cibuli společně s uzeným bokem a slaninou. Přidáme kyselé zelí a necháme orestovat. Kostky veky navlhčíme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme vejce a orestovanou směs slaniny, cibule a zelí. Promícháme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme kuličky o váze asi 100g, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 25-30 minut.

Uzené maso
Uvařené uzené osušíme, výrazně potřeme česnekem, obalíme v pepři a kmínu či v rozdrceném jalovci nebo v zelených bylinkách dle ročního období a pečeme v horké troubě spolu s nakrájenou petrželí, cibulí a mrkví.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Pečené uzené maso