4.1.06

Sloní žrádlo

2 lžíce oleje, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 2 lžičky cukru, 1 lžička worchestrové omáčky, chilli koření. To vše v kastrolku rozehřát (nevařit).Až se to spojí, přidáme: 35 dkg nastrouhaného měkkého salámu, 1 tatarku nebo majonézu 1 nastrouhanou cibuli. Zamícháme a popřípadě přisolíme.
400 g hrubé mouky, 1 žloutek, voda dle potřeby.
Zaděláme těsto, necháme odležet, pak ho rozválíme a vykrajujeme na obdélník. Dáme kousek džemu, přehneme a zamáčkneme, aby džem nevytekl při vaření. Vaříme v osolené vodě, polijeme máslem, posypeme mákem a cukrem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Sloní žrádlo