8.1.06

polévky

Rybí polévka – Alaslé
Větší cibuli dáme na tuk udělat do skleněna, přidáme papriku (syrovou papriku a rajčata). Podusíme do měkka, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z hlavy a ploutví. Necháme povařit, ochutíme solí, vegetou, přidáme syrové maso, povaříme 5 minut, nakonec přidáme vnitřnosti a vaříme 2 minuty. Místo zeleniny uvaříme třeba nastrouhaný brambor na zahuštění. Do hotové polévky dáme na talíř lžíci zakysané smetany. Podáváme s rohlíkem.
Gulášová polévka
50 g sojových kostek, 50 g cibule, olej, hladká mouka, 300 g brambor, 2 stroužky česneku, 2 lžíce polévkového koření, 1/2 l vody, paprika, kmín, majoránka, sůl.
Kostky přelijeme polévkovým kořením a 2,5 dl vařící vody a necháme 4 hodiny odležet. Brambory na kostky v osolené vodě s kmínem uvaříme. Na oleji do růžova osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme. Přidáme česnek, brambory i s odvarem a dochutíme majoránkou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: polévky