30.12.05

Střapačky se zelím

1000 g brambor, 200 g hrubé mouky, sůl, 3 cibule, tuk, pažitka.
Brambory oloupeme, rozstrouháme a promícháme s moukou a špetkou solí. Potom dáme těsto na prkénko a nožem odkrajujeme kousky. Vaříme v osolené vodě 10 minut. Hotové posypeme usmaženou cibulkou a posypeme pažitkou.
Lepenice
Brambory uvaříme v osolené vodě. Osmažíme cibuli, přidáme větší část zelí a udusíme. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a rozmícháme. Do kaše přidáme udušené zelí a zbytek nedušeného kyselého zelí. Pomastíme zbytkem sádla a podáváme jako samostatné jídlo nebo k jitrnicím nebo uzenému.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Střapačky se zelím