27.4.10

Medvědí tlapy

Suroviny Postup
4 vepřové plátky
4 plátky sýra
4 plátky šunky,
100 g vlašského salátu
plnotučná hořčice, pepř, sůl a citrónová šťáva, strouhanka Plátky vepřového masa rozkrojíme tak, abychom vytvořili kapsu, kterou budeme nadívat. Takto upravené maso naklepeme a prosolíme. Kapsu naplníme nejdříve plátkem sýra, šunky a hrudkou vlašského salátu. Uzavřeme špejlí nebo párátkem. Nakonec obalíme ve vejcích, do kterých jsme přidali hořčici, sůl, pepř a citr. šťávu. Poté obalíme ve strouhance a smažíme na oleji.



Arménská kuchyně I.
1. Rychlá fazolová polévka
Suroviny Postup
1 balení zmražených zelených fazolek
1 konzerva krájených rajčat
6 stroužků česneku
sůl
pepř
čerstvý kopr
sladká parika Fazolky zalijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme. Přidáme konzervu rajčat, pepř a papriku. Krátce povaříme a nakonec přidáme nasekaný kopr a nakrájený česnek. Dochutíme a necháme přejít varem. Podáváme s chlebem

2. Baklažánový dort
Suroviny Postup
2 středně velké baklažány
4 lž majolky
4 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvý koriandr
olej Baklažány nakrájíme na kolečka a orestujeme po obou stranách. Majonézu smícháme s prolisovaným česnekem. Na hodně velký talíř pokládáme vrstvu baklažánů. Osolíme, opeříme, potřeme česnekovou majonézou a posypeme koriandrem. Toto vrstvení opakujeme dokud vše nespotřebujeme. Dáme vychladit a podáváme studené.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Medvědí tlapy